< Tilbage

Ugebrev - Køkkenlinjen - uge 4718-11-2019 - 14:33

Chips og hvalpe skal der til :) 

Kære alle. 

 

Mandag startede ud med en spændende morgensang, hvor vores volontør Steffi fra Østrig lavede en flot præsentation om sig selv og hendes hjemland. Hun havde også østrigske vafler med, som vi kunne smage. Mums de smagte godt. 

I dag skulle eleverne på køkkenlinjen lave tre forskellige slags sunde alternativer til chips: grønkålschips, æblechips og rugbrødschips. Eleverne startede først ud med at 'plukke' Majkens hjemmedyrkede grønkål, så de kunne få en god chipsstørrelse. Fredrik og Astrid hjalp med at putte de plukkede blade i poser, hvor der kom lidt soya i. Efter en god rystetur i posen kom 'chipsene' på nogle bageplader. Mens Fredrik og Astrid hjalp Majken med grønkålene hjalp resten af eleverne Mette med at skære æbler ud i passende æbleringe. Alle de forskellige chipsevarianter kom ind i ovnen på varmluft for at få en lækker sprødhed. 

Over middag var der tid til at smage de forskellige chips. Nogle af eleverne var meget begejstret for dem - andre var knap så vilde med dem :) 

Endelig tirsdag og hvalpetid. Vi kørte spændte afsted hjem til Pelles forældre og hans "små" hundehvalpe. Der var 5 hvalpe, og de var rigtig, rigtig søde og lidt frække. Der var flere snørrebånd, der blev tygget godt og grundigt i, og de kunne finde på at tisse på gulvet!! Det var flere noget forargede over. Vi havde medbragt frokosten, som vi spiste i Pelles køkken, og de serverede cola til!! Sikken en fest;-) Inden vi kørte tilbage til Limfjordsskolen igen, fik vi lov til at se Pelles værelse med alle hans fine ting. Det var et rigtig hyggeligt besøg, som vi nød rigtig meget. Tak for hvalpe-kigget, siger køkkenlinjen.

 

Onsdag var der botræning og cafeer over middag. Om aftenen skulle skolens kor give julekoncert i Overlade Kirke. Det var en rigtig god oplevelse, hvor koret gav den maks gas. 

 

Torsdag var vi sørme heldige igen. Solen skinnede og ikke en vind rørte sig, så det blev den smukkeste ridetur igen! Alle var til hest. Dog var Astrid uheldig at ryge af hesten, den var vist blevet lidt utrålmodig af en lang ventetid. Heldigvis slog Astrid sig ikke, og Bo greb hende, så de begge landede blødt i græsset. Astrid var hurtig på benene og ville selv ud at trække med hesten en tur, men Majken og hun kiggede istedet på kaniner og hilste på Katten Perle, imens de andre gjorde ridenturen færdig.

Efter frokosten var der Motion i gymnastiksalen og Kor i Pyramiden. Sikke en dejlig skoledag.

 

Fredag var der ridefys for Anna, Ida, Maria og Astrid. Pelle og Fredrik var så heldige at blive hentet af Fredriks far allerede kl 10.30, så der var ingen ugebrev den her uge. 

 

I næste uge tager vi mandag på tur til Hessel Gods. Her skal vi prøve at bage i et komfurkøkken. Det glæder vi os meget til at prøve :) Der er desuden kommet en ændring ift ridning om torsdagen. Det bliver fra i næste uge ændret, så det kommer til at være om tirsdagen. Dette skyldes, at Vilsted Søgaard selv skal på en masse ture om torsdagen, så der vil der ikke være mulighed for os at ride. Men vi er rigtig glade for, at vi kan komme tirsdag i stedet for. 

 

I ønskes alle en super dejlig weekend. 

 

Mange hilsner Køkkenlinjen 

< Tilbage