Ugebrev - uge 34 - gruppe 423-08-2019 - 11:07

Skolehverdagen er i gang i Gr.4 . . LIVSTRÆERNE vokser snart ind i himlen . . :-)

Kære forældre.

Det går rigtigt godt i skolen. Gruppe 4 har fundet sig godt til rette med strukturen i klassen. De har haft "nye" fag og nogle elever er startet i praktik.

I denne uge har vi brugt en del tid på at snakke om aktuelle nyheder og politiske emner. Vi har bl.a.  snakket om de uroligheder der foregår i Hong Kong i disse uger, vi har snakket om at Thrump vil købe Grønland og at gletcherne smelter på Island. De unge mennesker øver sig i at kommunikere . . lytte til hinanden, stille spørgsmål, fortælle og give udtryk for egne holdninger. De fungerer rigtigt godt.

Dernæst har de arbejdet videre med deres LIVSTRÆER, som vi glæder os til at fortælle jer om til forældremødet. Eleverne har skullet sætte ord på hvad de er gode til, hvad de kan lide ved dem selv og hvad andre kan lide ved dem . . .det var en svært, men også spændende opgave, at sætte ord på . . vi har også snakket og det gode i hverdagen og om fremtidsdrømme . . eleverne skriver og læser undervejs :-)

Mandag over middag var der et "nyt fag" på skemaet - Social træning - hvor vi arbejder med undervisningsprogrammet Venskaberen - DIG, MIG og FÆLLESSKABET. Vi kommer til at lave samarbejds- og tillidsøvelser, snakke om venskaber, arbejde med krop og bevægelse, afslapning og meget mere. Hver gang starter man med at varme kroppen op med 7 min gymnastik. Den første gang gik fint, der blev både arbejdet med koncentration, opmærksomhed, bevægelse og lattermusklerne fik vi godt i gang :-)

Onsdag havde eleverne botræning indtil middag og herefter var de til henholdsvis Kunst-cafe`, Bold-cafe`og spille`- cafe

I løbet af ugen har alle de unge også fået motion i form af gå-ture, cykling og svømning.

Mit indtryk er, at alle trives godt på det nye skolehold og den nye struktur.

Fra uge 35-41 bliver holdet lidt større, således at vi bliver 12 elever og 2 lærere der arbejder sammen om formiddagen om fælles emner. Over middag starter der værksteder, som eleverne selv har ønsket. Det vil vi fortælle mere om til forældredagen :-)

Gode weekendhilsener fra

Gruppe 4 og Annemette