Ugebrev - Uge 2 - køkken- og kommunikationslinjen 11-01-2021 - 14:49

Så er vi godt i gang med linjen

Kære læsere...

Så er vi nået godt igang med uge 2 i det nye år.

Mandag var vi på morgenrunden sammen - men hver for sig ;) Vi må jo kun gå 5 personer samme uden for. Men det klarer vi selvfølgelig også :) Efter pausen fik vi færdiglavet udsmykningen af vores dør. Bagefter var der gang i limeriet, klipperiet og lamineringsmaskinen. Vi har lavet en masse forskellige grøntsager og frugter, som hænges op i klassen over det hele. De er blevet vældig flotte.

Efter frokosten skulle vi have været en tur ude ved 'vores' sten og tage ugens foto, vi vi droppede altså den tur, fordi regnen silede ned. I stedet gik vi i klassen og gik videre med frugt- og grøntsagsprojektet. Der kom nogle op at hænge - flere følger efter på torsdag.

Tirsdag er jo køkkendag, så der bliver skiftet lidt om på eleverne. Heldigvis var det et rigtig dejligt vejr i dag til forskel fra i går, så vi havde en laaang morgengåtur.  Efter formiddagspausen startede vi med vores nye emne om verdens mad, og vi startede med Danmark. Vi skulle selvfølgelig have RØDGRØD MED FLØDE. Vi havde det ret sjovt med at få Fabienne til at sige det, selvom hun nu klarer det rigtig flot. Vi lavede også saltede mandler i ovnen.

Efter frokost var rødgrøden kølet af, så vi kunne piske fløden. Mandlerne var også klar, så dem smagte vi, mens Marius viste os en video, som han havde lavet sidst, han var på køkkenlinjen. Det var et dejligt gensyn med en god video. Vi nød den flotte rødgrød med en lille klat flødeskum på. Mmmmm! Vi sluttede af med at se en masse billeder med kongehuset. Vi kunne fortælle mange historier om de forskellige medlemmer til Fabienne, som jo ikke vidste noget om det.

Onsdag er botræningsdag og skolecafeer efter frokostpausen.

Torsdag var der - i følge Ida - mellemkoldt, da vi gik morgenrunden.  Der var i hvert fald sne og frostvejr. Turen blev lidt længere end normalt, fordi vi ikke har morgensang længere. I midtermodulet efter pausen havde vi musik. vi sang en helt masse sange; rimsang, abesang, Jeg gik mig over sø og land..og mange flere. Eleverne er rigtig gode til at have musik og bevægelse og bruge øjne, ører og hele kroppen. Time sluttede af med afslapning - meget tiltrængt!

Efter frokosten, som var fiskeburger, havde vi brainstorm, hvor alle skulle komme med yndlingssang. Vi vil nemlig lave en sangmappe til musiktimen.

Derefter fortsatte vi de kreating, som vi startede med i sidste uge.

Fredag var en dejlig dag, da den startede ud med lune rundstykker i grupperne. Bagaefter var vi ude og gå. Det var en kold tur, men vi gik os til varmen :) I formidagspausen hyggede vi os med forskellige aktiviteter. Efter pausen havde vi Dagens Hjælper, som var Mathilde. I ugebrevstimen kiggede vi på ugens billeder og lavede lidt forskellige spil på smartboardet.

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend.