<

Ugebrev - Køkkenlinjen - uge 710-02-2020 - 14:02

Emneuge om kroppen på køkkenlinjen...

Kære Alle,

I denne uge arbejder vi med kroppen på køkkenlinjen i anledning af, at det var uge sex i sidste uge. Vi startede mandag med dagens hjælper efter morgen gåtur. Fredrik var dagens hjælper, og han valgte bogstavet F. Alle hjalp ham med at finde ord med F. Det blev til mange, også et enkelt mindre pænt... Bagefter talte han hvormange vinduer, vi har i lokalet - 4 stk.

I pausen var der så godt musik, at Maria og Anna blev nødt til at danse.... Og Pelle og Fredrik spillede Wii - bowling.

Efter pausen startede vi emnet om kroppen med at se, hvor gode vi var til at placere alle lemmer og alle organer de rigtige steder. Det gik super godt, og så var vi klar til at tegne hinanden i hel størrelse. Det kildrede lidt, når blyanten ramte tæerne. Vi snakkede også lidt om, hvilke forskelle der er på drengekroppe og pigekroppe.

Efter frokost arbejdede vi med "hånden" - vi lavede håndmassage. Det kan man både gøre på sin egen hånd, men også på andres hænder. Nogle var også modige og turde prøve at få hårbundsmassage med en mærkelig dims, som Maria mest syntes lignede en fugleedderkop. Maria og Ida fik også neglelak på. Pelle sluttede dagen af med at lave krea. Han laver på en hånd af pap, hvor fingrene kan bevæges. Maria arbejdede på computeren, mens resten sluttede af med "Rosa fra Rouladegade".


Tirsdag stod selvfølgelig også i kroppens tegn, så efter morgengåtur og formiddagspausen gik vi i gang med dagens program. Dagens hjælper var Pelle, der synes, det var længe siden, vi havde haft ord med P. Der kom ord lige fra prut til powerbank, så vi var vidt omkring. Han talte også alle vores fingre og tæer. Der var mange!! 

Bagefter tog vi den store tegninger af os selv frem igen. Vi fik tegnet hår, øjne, øre, negle osv. på samt særlige kendetegn fx ar. De blev rigtig flotte. Vi prøvede også lidt flere af de små spil om kroppen, men så trængte kroppene til at blive rørt, og vi måtte danse helt vildt!!

Efter frokost var det fødderne, der skulle forkæles med fodbad og massage. Enkelte ville også gerne have klippet negle. Pelle mente, det var ligesom at være på ferie...

Vi så også "Lille Nørd", der udforskede kroppen... En daglig dag i kroppens tegn.

 

Onsdag med botræning og skolecafeer efter frokosten.

 

Torsdag havde vi en morgengåtur i sol - til lidt afveksling. Skønt! Fredrik fik en cykeltur med Anne-Louise imens, og de kom lidt rundt omkring i Løgstør, inden fingerne blev for kolde, og de måtte vende om.

Maria var dagens hjælper, og bogstavet var H, som i Marias efternavn Thomsen. Vi bliver til stadig imponerte over alle de ord, der kan findes frem. Hest, Hø, Hus, Hurra... Hele huset skulle spise sammen i Pyramiden i dag - noget vi jo gør ca.1 gang om måneden. Køkkenlinjen stod for borddækning denne gang. Det endte med fuldendt teamsamarbejde  - endda med servietter i glassene.

Pelle havde elevkonfernce, mens resten af holdet spiste frokost. Skoletimen over middag blev lidt forkortet pga det tager tid at spise og rydde op sammen, men da vi først kom i klassen, nåede vi en masse alligevel. Først dans og bevægelse - eleverne vælger på skift et musiknummer og vi får rørt kroppen dertil. Bagefter kiggede vi på de flotte tegninger af kroppen, som elverne lavede i tirsdags. Super gode alle sammen. Vi sluttede af med 10 min grin sammen, så nogle videoer på youtube af nogle fjollede katte :D

 

Fredag sidste dag inden ferien, så svømningen var traditionen tro rykket ind i badelandet i Rønbjerg. Fra Køkkenlinjen var Fredrik med. Pelle var med til morgengåtur og bevægelse herhjemme imens, mens pigerne drog til ridning midt på formiddagen.

Pelle viste sin nye Ironmaske til morgensang inden vi sagde god ferie.

Vi ønsker alle en rigtig god vinterferie med lejr og dage derhjemme.

<