< Tilbage

Ugebrev - Kunst og Samfund - uge 2 10-01-2020 - 10:40

Så er vi tilbage efter en dejlig lang juleferie - og vi øver os i at sige 2020! 

Halløj derude og GODT NYTÅR til jer! 

Så er et nyt år og årti skudt i gang, og alle er tilbage i godt hunør på linjen. 

Mandag måtte vi undvære Steffi, da hun stadig var hjemme i Østrig. Vi havde desuden to elever, som skulle i praktik - Emilie skulle nemlig starte sin praktik i det skore centralkøkken hos Heidi, og David H. skulle starte op med at være i praktik på Globen (BV) både mandage og tirsdage. Begge havde en god praktikdag og er klar til at fortsætte praktikkerne i næste uge. 

Vi andre tog hul på den sidste del af skoleåret ved at blive opdateret på nyhederne - overskrifterne i denne uge var naturbrandene i Australien og uoen imellem Iran og USA. 

Derudover fik vi set Dronningens nytårstale og talt om indholdet osv. Det var faktisk kun en eneklt elev på linjen, som havde set og hørt hendes tale selve nytårsaften.  

Om formiddagen tog vi hul på et nyt forløb - vi vil nemlig på linjen udarbejde vores egen elevproducerede film/video, som skal omhandle livet som elev på Limfjordsskolen. Vi startede med en brainstorm omkring indholdet i filmen - og der kom rigtig mange gode bud på, hvad der skal være med i filmen. I næste uge skal vi have styr på vores udstyr, som skal bruges - og allerede nu er "youtube-nørderne" i gang med at planlægge, hvilket kamera, der skal bruges osv. Det skal nok blive spændende at følge... 

Over middag var det tid til frisk luft og motion - og tilbage i klassen blev vores julepynt pillet ned. 

Tirsdag startede dagen som altid med læsning i klassen. 

Om formiddagen blev der arbejdet videre med materialet "Styr dit skib" - denne gang gik øvelserne på taknemmelig og det at sætte pris på de gode ting i ens liv. Vi arbejdede desuden med det at give en anden ros - og nogle af jer har måske modtaget nogle dejlige beskeder med rosende ord i. Det var faktisk nogle rigtig gode øvelser, som vi vil følge op på. 

Over middag stod den igen på frisk luft og motion. 

Torsdag er linjens "kunstdag" og eleverne blev præsenteret for den østrigste kunstner Friedenreich Hundertwasser, som levede fra 1928-2000. Hundertwasser var arkitekt, kunstner, debattør og miljøaktivist. Han ønskede at skabe harmoni imellem natur og akitektur og kunsten der hvor mennesker lever. Eleverne skulle efter oplægget udfolde deres egen fantasi og gik i gang med at tegne huse og bymiljøer. Der blev lagt stor energi i arbejdet. Vi vil frem til vinterferien arbejde med forskellige kunstprojekter inspireret af Hundertwasser.

Over middag var der kor, motion og matematik på skemaet. 

Fredag var de fleste elever til svømning i Rønbjerg. Nu ser vi frem til svømmestævnet i begyndelsen af februar. Eleverne svømmer motionssvømning. I varmvandsbassinet arbejder Sabine (vores franske volontør) med vandyoga -afslapning og massage, som hun er uddannet indenfor. Det er rigtig godt for de elever der almindeligvis er i høj arousal og eleverne nyder at komme derind. Denne gang var Emilie en af de heldige :-)

Efter morgensamling var vi i skole, hvor vi så Ultra Nyt og snakkede om alle de aktuelle nyheder. Vi gennemgik også ugebrevet og snakkede næste uges program.

I ønskes en rigtig god weekend.

Mange hilsener 

Kunst- og samfundslinjen


 


 

< Tilbage