Ugebrev - Køkkenlinjen - uge 206-01-2020 - 13:57

Første uge i 2020 :)

Kære alle

Så er vi startet på et nyt år - friske og klar :) Efter morgengåtur og gennemgang af dagens program, var der formiddagspause med lækre boller. Efter pausen var Maria dagens hjælper. Hun valgte bogstavet 't' og vi fandt hele 13 ord. Efter dagens hjælper gik Anna med Mette op i køkkenet. Der hentede de skærebrætter og hobbyknive. Vi skulle nemlig lave frugtdyr i klassen. Vi så først forskellige billeder af dyr lavet af frugt. Vi så bl.a. en krappe lavet af et æble og en delfin lavet af en banan. Vi lavede et fælles bord midt i klassen og så sad eleverne samlet rundt om det og lavede deres egne frugtdyr. Maria fik bl.a. lavet to flotte katte.

Tirsdag gik vi en dejlig morgengåtur, og så gik vi i klassen for at lave dagens program. Sabine er ikke tilbage fra juleferie, så Anne Sofie var med hele dagen. Anna var dagens hjælper, og hun valgte J. Der var utrolig mange fine ord med J. Bagefter talte hun bordene i klassen med hjælp fra de andre elever. Sejt! Vi så Vitello i et lille klip, som vi brugte til at snakke ud fra. Vitello ville gerne have en ny ven, og så gravede han et hul. Alle var gode til at forstå, hvad han gjorde, og hvordan han havde det. Så var det tid til Kims Leg. Det har vi ikke prøvet før, men det skal vi helt klart prøve igen. Astrid havde fundet et spil, som hun gerne ville, at alle skulle spille. DEt handlede om dyrene i Givskud. Det var alle elever med på at prøve. Til sidst ville Fredrik gerne i gymnastiksalen, mens Pelle lavede krea, og Maria arbejde på computeren. Anna, Astrid og Ida sluttede af med Rosa fra Rouladegade.

Onsdag var årets første botræningsdag med skolecafeer over middag.

Torsdag var vi på en dejlig morgentur. I dag gik vi modsatte vej, det var lidt sjovt. I formiddagsmodulet var Ida dagens hjælper og vi skulle alle finde ord, der startede med V. Men det var super nemt - vafler, vindruer, vand, vandflaske (til bottleflip) og mange, mange flere. Ida skulle også, sammen med os andre, tælle, hvor mange lamper vi har i klasseværelset. Det var som om, at vi hele tiden fik øje på flere og flere lamper. Måske fordi de har samme farve som loftet :) Efter dagens hjælper spillede vi tallotteri. Vi spiller det fast hver torsdag, da det er rigtig god taltræning. Maria var dagens opråber og fik hjælp af Sabine. I Danmark siger vi enerne i tallet først, helt omvendet ift i Frankrig og England, hvor man nævner ti'erne først, då det er også god træning for vores franske volontør. Det var Pelle der først havde pladen fuld! Efter spillet var der egen tid. Der blev lavet opgaver, kigget på PC, syslet med maleri.

Frokosten foregik i Pyramiden med fællesspisning. Dagens ret var steg, kartoffelsalet og bladet  mix-selv pastasalat. Desuden var der hønsesalat og brød. Lækkert.

Efterfrokost var det tid til årets første korøvning. Det gik godt som altid. Ylle fortalte, at der er 4-5 koncerter hen over foråret, så det er godt, vi er kommet i gang med at øve. Det er Anna og Astrid på køkkenlinjen, der er med i koret. Pelle, Fredrik, Ida og Maria har motion samme tid. Der var gang i boldene i gymnastiksalen, og et par stykker var også ude at gå tur.

Fredag morgen afsted til Rønbjerg i busser og biler. De er nogle friske elever vi har.

Herhjemme drog motionsholdet ud på morgengåtur og havde efterfølgende musik og bevægelse på skolen. Ridepigerne kom også godt afsted. Det bliver dejligt, når det begynder at blive lidt lyst igen om morgenen. Lige nu er morgenstunde godtnok kulsort :) Ugebrevstimen blev der set fotos fra ugen, læst ugebrev, og spillet et spil, som Sabine har med fra Frankrig. Timen sluttede med sjove videoer på YouTube.

I næste uge ændrer vi lidt i planerne - men kun lidt. Mandag bliver fremover vores opgavedage, hvor eleverne skal lave fagopgaver. Her er både SKAL-opgaver og LYST-opgaver. Tirsdag bliver vores mad-dag og torsdag banko/taltræningsdag.

Rigtig god weekend til alle jer, der læser med her på siden