Ugebrev - Køkkenlinjen - uge 5116-12-2019 - 13:35

Sidste uge inden juleferien

Kære alle.

Mandag stod endnu engang i julens tegn. I dag var også en særlig dag, da skolens lærere og rengørings-Kirsten (lidt forsinket) vækkede eleverne med luciaoptog igennem alle grupperne. Efterfølgende havde køkkenet sørget for luciaboller til alle grupperne - mums de smagte godt.

Efter en meget kort morgengåtur (det regnede helt vildt) gik vi i klassen og havde en ekstra lang pause. Efter pausen var Pelle dagens hjælper, hvor dagens bogstav var 'o'. Da vi havde fundet en masse gode ord med o, gik vi op i køkkenet. Her skulle vi lave varm juledrik bestående af æblejuice med forskellige krydderier samt juletræskys med lakridspulver og krymmel. Det gik rigtig godt og eleverne var meget hjælpsomme og deltagende. Ida var endda så hjælpsom, at hun hældte æblejuicen op.. Dog hældte hun den op i skålen med de nypiskede æggehvider :p Så der måtte lige laves en ny omgang æggehvidedej :)

Over middag stod den på individuelle opgaver samt fælles hygge omkring juletræerne og juledrikken. En rigtig dejlig mandag.

Tirsdag var der en overraskelse for alle elever på køkkenlinjen til morgensang for de fik overrakt til ridepræmie, for at være så gode til at komme afsted og til hest. Anne-Louise havde lavet et lille digt i anledningen:

Én gang om ugen I tog,

afsted til Vilsted Søgaard, hvor Bo

med hjælp af brugerne sadlede hestene op,

vi sørgede for, at humøret var i top.

I sol, i regn og i blæst

I alle red ud i naturen på hest.

Det var nogle stolte elever, der modtog mange klapsalver fra kammeraterne i pyramiden. Efter morgen gåturen gik vi i klassen. Dagens hjælper var Anna, og hun valgte bogstavet U. Der kom mange gode forslag og ord med U. Bagefter spillede vi tallotteri. Pelle råbte tallene op, og Sabine skrev dem på tavlen. Ida havde banko på den 1. række, mens Anna slog i bordet, da hun havde pladen fuld.. Stærkt efterfulgt af resten. Efter frokost så vi Astrid Lindgrens jul, så stemningen til juleferien er ved at være i top.

Onsdag var botræningsdag om formiddagen. Over middag var der skolecaféer. Fredrik tyvstartede og tog hjem på juleferie allerede onsdag. God juleferie til dig, Fredrik og til din familie :)

Torsdag morgen stod det ned i stænger, så gåturen blev afslyst - vi gik i stedet i klassen. Til morgensang havde vi danset helt vildt, så lidt motion havde vi fået heldigvis.

Ida var dagens hjæper og valgte at dagens bogstav skulle være K. Det var mange ord, vi kunne med K. Kræmmerhus, Kirsten, Kys,Kat..og mange, mange flere. :)

I formiddagsmodulet blev der rigtig hygget med julefilm og krea. Vi er SÅ klar til juleferien nu..Timen sluttede af med, at vi gik ind på googleearth, hvor vi fandt alle de steder, vi bor (hjemme hos mor og far). Ved hjælp af streetview kunne vi faktisk se de fleste af husene fra gadeplan. Rigtig sjovt. Vi var også en tur i sydfrankrig for at se Sabines forældres hus.

Overmiddag var der kor og motion. Korfolkene så billeder og video fra Julekoncerten. Motionfolkene var aktive enten ved gåtur eller i gymnastiksalen.

OG SÅ GIK DET LØS :)

Eftermiddagen og aftenen stod i julefestens tegn. Alle elever og personale mødtes i Pyramiden efter skoletid, hvor der var æbleskiver, kaffe, saft og juleguf inden vi havde det årlige tallotteri. Mange vandt fine små gaver og endnu flere vandt chokoladenisser som sidegevinster. Da vi var færdige med tallotteriet, var der tid til en pause inden årets julefortælling løb af staben i pejsestuen. Kl.17.30 startede vi med at spise, Heidi havde lavet julemiddag med steg, søde kartofler og brunsovs mm. Det smagte rigtig godt. Til dessert selvfølgelig ris a la mande med kirsebærsauce - og Anna fra Køkkenlinjen var så heldig, at finde mandlen i sin portion. Hun fik en æske chokolade i mandelgave.

Vi skulle selvfølgelig også synge julesange og danse om juletræet. Hele molevitten sluttede med en tur rundt på gangene i en hujende Nu Er Det Jul Igen..hvor var det herligt :)

Eleverne festede videre, da lærerne var taget hjem, og fik danset moderne :)

Fredag morgen var alle lidt trætte, men busserne kørte alligevel mod Rønbjerg, hvor der var besøg i badelandet - en fast tradition sidste svømmedag før ferien. Hjemme var der musik og bevægelse efter en morgenrunde i det let våde vintervejr. Og som altid om fredagen var der en flok hestepiger, der tog til årets sidste ridefysioterapo.

Pelle var desværre ikke frisk fredag formiddag, så han måtte blive i sengen. Vi håber, han snart er frisk igen.

Efter jul starter vi skolen op igen mandag d.6.januar. Vi skal ikke afsted til ridning lige med det første, så der bliver lagt nye aktivitet ind den ene dag om ugen.

KØKKENLINJENS ELEVER OG PERSONALE ØNSKER ALLE JER DERUDE EN SKØN JULEFERIE OG KOM GODT IND I DET NYE ÅR!

Da vores nuværende mail-system i Skolekom lukker pr. 31/12 2019 har vi oprettet nye mail-adresser for hver bo-gruppe.

Efter frokosten gik korfolkene i musiklokalet hvor de skulle se fotos og video fra sidste uges julekoncert. Det var rigtig sjovt. Motionisterne var enten på gåtur eller i gymnastiksalen.

Disse skal anvendes fra d. 1/1 2020

Gruppe 1: lf-gruppe1@vhkskole.dk

Gruppe 2: lf-gruppe2@vhkskole.dk

Gruppe 3: lf-gruppe3@vhkskole.dk