<

Ugebrev - uge 25 - gruppe 219-06-2019 - 09:19

En uge med emnedage og begyndende nedtælling til skoleårets afslutning...

Kære forældre, venner og bekendte


Så er der faktisk ikke længe til, at vi siger tak for dette skoleår. Det er helt utroligt, som tiden bare løber af sted her på Limfjordsskolen, og i næste uge skal vi fejre vores 3. års elever, som bl.a. skal have deres fine STU huer på. 

I denne uge har vi haft emnedage mandag og tirsdag, hvor vi har været inddelt i forskellige skolegrupper på tværs af de fire bogrupper. For at gøre det mere overskueligt, har eleverne været inddelt i hold med forskellige farver, og der er blevet arbejdet med meget forskellige emner. Det har været spændende at være sammen med nye kammerater og måske endda andre lærere, end dem man plejer at være sammen med. 

 

På GUL HOLD (Peter) har vi arbejdet VAND, som Tema. Mandagen gik med at undersøge, hvad vi bruger vand til. Eleverne blev sendt ud på skolen med deres telefoner for at tage billeder og tælle, hvor mange steder vi bruger vand. Herefter snakkede vi om forbrug af vand og lavede en stor planche af billederne. Over middag var holdet på besøg på Løgstør Vandværk, hvor Jette, fra Vandværket, fortalte om vandet bliver hentet op og pumpet ud til forbrugerne (os) i hele Vesthimmerlands kommune. 

Tirsdag arbejdede vi med Vildsted Sø, som er blevet genetableret i 2006 efter at have været drænet og anvendt som landbrugsjord i mange år. Vi fik en god snak om, hvad det betyder for vores gundvand. Vi tog til Vildsted sø, hvor vi skulle kigge på fugle, vandplanter og dyreliv i vandet. Der var meget at kigge på og eleverne var super engagerede. Vi havde taget madpakker med og spiste i det nye Madpakkehus ved søen. Det har været nogle super spændende dage :-)

 

Blåt hold. (Anna, Astrid og Sasha)

 

Vi har på blåt hold arbejdet med H.C. Andersens "Nattergalen". Vi har sunget sange, klippet nattergale ud, og vi har snakket om eventyret, vi har lært at synge sangen med enkelte tegn. Det har været mega spændende og vi glæder os til næste uge hvor vi fortsætter med emnet.


Grønt hold: (Mikkel, Simon L., Jakob, Freya, Annika, Daniel og Tilde)

På grønt hold arbejder vi med temaet ”Fugle” på mange måder. Vi har bl.a. haft morgengåture nede i skoven, hvor vi har kigget efter fugle, lyttet til fuglestemmer og samlet fjer.

Derudover har vi arbejdet med fuglenes udseende og kendetegn, og vi har studeret forskellige udstoppede fugle. Vi har arbejdet med fugletræk, og fuglenes føde i naturen.

Alt dette endte ud i, at vi tirsdag gik i gang med et projekt, hvor vi skal lave vores egne fuglefoderautomater, som vi i næste uge skal lave foder til. Det skal nok blive rigtig dejligt for fuglene her omkring Limfjordsskolen!


Onsdag havde vi en helt almindelig skoledag, med kor og motion i gymnastiksalen. Simon var dog i praktik i køkkenet hos Heidi, hvilket han også var to dage i sidste uge. 

Om formiddagen blev der arbejdet med faglige opgaver, og til frokost skulle vi fejre Jakob, da han havde 18 års. fødselsdag - stort TILLYKKE til ham! 

Over middag blev tempoet skruet lidt ned, og vi hyggede os med at se en film. 

Torsdag var der boundervisning og botræning. 

Fredag var det sidste gang med svømning inden sommerferien, og her blev badelandet flittigt brugt. Lærerne blev selvfølgelig smidt en tur i vandet. Hjemme på skolen var der gang i musik og bevægelse, og herefter var der afrunding på ugen med Ugebrevstime. 

Ha en rigtig god weekend. 

Mange hilsner fra elever og lærere i gruppe 2 

Nyheder <