Ugebrev - uge 1 . Musik og Kunstlinjen08-01-2021 - 09:15

GODT NYTÅR!!

Kære Forældre.

Det nye år er skudt i gang, og vi er alle tilbage på Limfjordsskolen med fornyet energi og forventning til lysere tider.

Vi er privilligere, da vores elever, som nogle af de få i landet, har mulighed for at deltage fysisk i undervisningen. Det er vi meget glade for.

I denne uge er der sket nogle få ændringer i forhold til holdindeling - I stedet for de "farvede hold" er vi nu startet op med linjer.

Musik - og Kunstlinjen er et stort elevhold med flg. elever: Julie, Nikolaj, Sebastian, Nanna gr.1, Andreas, Nanna gr.3, Niels, Oliver, Olivia, David, Jacob, Sif, Freya og Anna med 4 lærere tilknyttet - Thomas, Ylle, Kent og Annemette.

Eleverne vil det meste af tiden være fordelt på to hold med to lærere, men vi vil som udgangspunkt arbejdet emneorienteret og vil give eleverne et fælles udgangspunkt og fælles oplevelser. Om tirsdagen er eleverne fordelt på et musikhold og et kunsthold.

Mandag startede vi op stille og roligt, hvor vi fik snakket med eleverne om den nye struktur. Efter 10-pausen gik vi alle på jagt efter affald og mundbind i nærområdet . . .og vi fandt MEGET!!! Over middag så vi filmen: Drengen der ville klare det umulige. En fin film, som handler om en dreng der bliver opfostret af en isbjørnemor og vil være en bjørn . . !!

Mandag er Emnedag, hvor vi forsætter med emnet om Grønland, men sætter nu mere fokus på den oprindelige kultur. De eskimoiske sagn og myter, kunsten og musikken er spændende og mystisk. Vi vil både læse, se og høre om Havets mor, åndemanere og tupilakker. Vi vil udtrykke os og eksperimentere med kunsten og musikken . . og se hvad det vil føre med sig.

Tirsdag var eleverne inddelt på musik og kunst.

kunstholdet gik vi i gang med at arbejde med skulptur. Først skulle fik eleverne et lille oplæg og så billeder af skulpturer i historien - lige fra de egyptiske faraoer, frihedsgudinden, den lille havfrue og de grønlandske tupilakker. Herefter så vi en lille film om hvordan man kan lave skulpturer ud af flamingo og cement . . .OG så gik vi ellers i gang med at eksperimentere med materialet! Eleverne kastede sig ud i arbejdet og vi fik skåret og slebet i flamingoen og blev klogere på hvad der virkede . . .de næste tirsdage arbejder vi videre med skulpturerne og tror på at det bliver rigtig sjovt :-)

musikholdet startede vi ud med at synge en "goddagsang", efterfulgt af to danse til selvvalgt musik. Det var sjovt og dejligt at komme igang igen. Vi startede op på vores Gørnlandsemne med musik, hvor vi tog udgangspunkt i den power point Nanna havde lavet om musik og nationaldragter. Vi så også nogle videoer med trommedans, maskedans og grønlandsk kor. Herefter var det vores tur. Vi skulle synge "Mester Jakob" på Grønlandsk, og det var sjovt.
Efter frokost blev vi klogere på hvaler der lever omkring Grønlandt, og hvordan de synger under vandet. Vi prøvede også selv, om vi kunne efterligne "hvalsangen" i mikrofon. Det var mega sjovt at improvisere med stemmen. Til sidst havde vi afspænding og meditation efter en dejlig første dag på musiklinjen.

Onsdag var der botræning og cafeer

Torsdag startede vi med at se ultranyt, og snakke om de nye restriktioner som er kommet.
Vi fik lavet faglige opgaver i midtermodulet og sluttede dagen af med at vælge imellem en længere gå tur i det dejlige vejr, eller motion i gymnastiksalen. Her blev spillet goalball.

Fredag startede vi i klassen med Ultra Nyt og ugebrev. Efter 10-pausen var der motion inden weekenden stod for døren.

Som I alle ved, er der indført nye restriktioner, som også påvirker undervisningen en smule. Vi må ikke have morgensamling, svømning og kor. Vi får det bedste ud af det under de vilkår, vi nu har :-)

Rigtig god weekend til jer alle.

Fra Musik-og kunstlinjen - Kent, Ylle, Thomas og Annemette

Nyheder <