Ugebrev - Uge 1 - Køkken og kommunikationslinjen04-01-2021 - 14:05

Velkommen nyt år.

Kære alle læsere..

Så kom vi godt i gang med 2021. Vi håber alle har haft en dejlig lang juleferie og kom vel ind i det nye år.

Der bliver lidt forandring på holdet resten af året - især fordi vi ikke hedder det Røde Hold længere. Nu er linjer startet op, og det Røde Hold er blevet forvandlet til Køkken og Kommunikationslinjen.

Vi vil om mandagen arbejde med kommunikation - på mange forskellige måder. Nogle gange vil vi tage udgangspunkt i køkken/mad emnet, andre gange spil og lign opgaver. Tirsdag tager Fredrik og Magnus med Friluftslinje på tur ud af huset, og Køkkenlinjen får besøg af Pelle, Carl-Emil og Marius. De skal være med til at lave forskellige former for mad. Onsdag er der fortsat botræning og torsdag kommer Ylle med på Køkken og Kommunikationslinjen, hvor der vil være fokus på musik og kommunikation. Fredag kommer til at ligne sig selv. Vi glæder os til at komme igang med det hele )

Mandag denne uge startede vi lidt blidt om efter morgenrunden og dagenshjælper - hvor Ida var årets første. Bagefter lavede vi bogstaver til klasseværelsets dør - så nu kan man snart se, at Rødt Hold er blevet til køkkenlinje i stedet - timen sluttede af med musik og bevægelse med Michael Bach og nogle sørøvere og nogle indianere.

Efter frokosten og en tiltrængt pause gik (og cyklede) vi ned til 'vores' sten. Visse ting er som de plejer, blandt andet denne ugentlig tur med fotografering. Tilbage i klassen stod den på afslapning og massage.

Tirsdag var første dag, hvor vi byttede rundt, som vi kommer til alle tirsdage. Magnus og Fredrik tog på tur med friluft, mens Marius og Pelle kom med køkkenlinjen. Carl Emil skal også med for fremtiden, men han var her ikke i dag. Vi startede med en dejlig morgengåtur i den friske luft. Karen, Pelle, Karla og Marius gik den lange runde omkring spejderhuset, mens vi andre tog den lidt kortere tur. Efter pausen var Ida dagens hjælper og satte de "nye" ind i den rytme. Vi snakkede om dagens program og gennemgik opskrifter og teknikker til gulerodsboller og grønkålschips, og så gik vi i køkkenet! Alle var topmotiverede og arbejdede hårdt, så vi nåede det hele. Bolledejen var sat til hævning og grøntkålschipenen i ovnen, da vi gik til frokost. Bagefter formede vi bollerne, og mens de bagte spillede vi frugtspil og til slut uno. Og så var det smagetid. Lune boller med smør og grøntkålschips. Mmmm! Sikken en dejlig dag!

Billeder af Fredrik og Magnus' dag på Friluftslinjen kan ses i Friluftslinjens ugebrev.

Onsdag var der botræning og caféer

Torsdag var der næsten 'winter wonderland' i Løgstør. Der lå hvertfald et pænt tyndt lag sne på vores morgenrunde. Der var endda så meget, at der var en lille sneboldskamp mellem Anne-Louise/Fredrik og Ylle/Magnus/Mia :p Over i klassen stod den på pause inden dagens hjælper. Torsdag er jo vores nye musikdag, hvilket betyder, at vi fast har Ylle med. Og det er vi rigtig glade for. Hun havde nemlig en masse sjove og spændende sanglege planlagt. Vi skulle bl.a. balancere med en ærtepose, danse som aber og synge 'Jeg gik mig over sø og land', hvor vi lavede TTT samtidig. Alle gav den fuld gas og havde det sjovt - men var også ret trætt bagefter.

Over middag havde vi Carina (pædagog fra gr 2) med i undervisningen, da Anne-Louise og Karla var til elevkonference. Vi havde 'krea time', hvor Mathilde, Mia og Ida fik lavet nogle flotte armbånd. Magnus og Ylle laminerede de bogstaver som vi lavede i mandags, så de er klar til at komme op og hænde på døren. Dagen sluttede af med lidt afslapning.

Denne uges fredag er hjemmerejsedag for alle på denne linje. Morgensang havde vi ikke noget, men i stedet snakkede vi en masse på vores morgenrunde. Efter pausen havde vi Dagens Hjælper. Derefter skrev ugebrevet færdig og så alle billederne.

Timen sluttede med Rosa fra Rouladegade.

God weekend til alle fra Køkken og Kommunikationslinjen :)

Nyheder <