Ugebrev - uge 38 - Rødt Hold 14-09-2020 - 12:45

En uge med fjord og sol

Kære Læsere..

Sikke en mandag og sikke et vejr! Hvor heldige har vi lov til at være ??

Efter morgensang drog alle fra skolen ned til Limfjordssmuseet. Det Røde Hold skulle sammen med det Grønne hold starte inde Ved museets rørebassin. Her fik vi lov til at hilse på flade fisk, søstjerne og krabber i alle størrelser. Vi hilste også på Prisessen - en stor hummer, som mangler sin ene klo. Hun blev fodret med små krabber. De skal være små, eller kan hun ikke spise dem, da hun ikke kan knuse dem.. Det er nemlig knusekloen hun mangler. Vi mødte også Sure Bent. En mindre hummer, som ofte er sur.

Herefter var der tid til formiddagspausen med vand, frugt og rugbrød.

Nu var det så tid til dagens højdepunkt. En sejltur med Grevinde Danner. Vi nød at sejle helt ud til Lendrup og tilbage igen i skøn solskin. Det videste var, da eleverne fik lov til at styre Grevinden. Både Mia, Fredrik og Magnus blev inviteret til roret og alle styrede så flot! Virkelig sejt.

Tilbage på fastlandet var det tid til frokost. Heidi havde lavet nogle gode skinke-ost sandwich'er. Efter frokost var vi kreative. Der blev malet på muslingeskaller og malet med vandfarver.

Det var en træt flok røde elever der kom hjem på Limfjordsskolen, da Fjordens Dag var til ende.

Hold da op en flok trætte elever, der har været i dag, tirsdag, ovenpå vores tur dag i går. Heldigvis havde vi så mange gode oplevelser at snakke om. Efter morgengåturen gik vi i klassen og arbejdede videre med HC Andersens eventyr. De 3 eventyr, vi allerede har arbejdet med; Den grimme ælling, Prinsessen på ærten og Klodshans blev opsummeret fælles efter dagens hjælper, som var Ida. Alle valgte derefter en ting eller en figur, der optræder i et af de 3 eventyr, som de formede i foam clay. Efter middag nød vi det gode vejr på fodboldbanen, trampolinen og gyngen. Her blev der sunget, snakket og læst historier.

Onsdag var det tid for botræning og caféer. Fredrik nåede også en god cykeltur ned til havnen, hvor han hilste på koen.

Torsdag begyndte vi lige så stille at kunne mærke, at efteråret er på vej. Det var godt nok en kold omgang at gå morgentur. Godt vi alle var pakket godt ind i varmt tøj :) Efter formiddagspausen stod den på musik og bevægelse. I dag var der fokus på udstræk og åndedræt. Eleverne skulle derfor sidde på et liggeunderlag på gulvet og lave forskellige øvelser med udstrækte ben; kunne de fx. nå deres knæ? Eller måske helt ned og røre storetåen? Vi fik også strukket nakken og skuldrene ud med forskellige øvelser - det var bare lækkert. Bagefter skulle vi lægge os ned på underlaget, lukke øjnene og tage nogle dyyyyyyybe vejrtrækninger. Vi sluttede timen af med en ordentlig omgang Michael Bach og Popsi & Krelle.

Maria havde i dag fået lov til at tage med det Blå Hold til ridning på Vilsted Søgaard - de havde en ledig plads på en hest, og Maria fik så mulighed for at sige farvel til både islænderhestene og Bo.

Over middag var der kor, gåtur og fodbold på programmet.

Fredag lignede de andre fredage. Svømmerne var klar til afgang kl.8 og fik svømmet en masse baner i Rønbjerg. Mia og Maria tog til Ridefysioterapi i Aars og Mia og Magnus havde sansemotorik og bevægelse med musik sammen med Ylle og Majken.

Efter en formiddagspause var hele skole til morgensang og herefter gik alle til ugebrevstime. Der var en kæmpe bunke billeder, vi skulle kigge igennem. En helt masse fra mandagens store oplevelse på Kanalen. Timen sluttede af med at vi hyggede lidt med nogle spil.

Rødt hold melder klar til weekend :)

Nyheder <