Ugebrev - Køkkenlinjen - uge 4504-11-2019 - 13:47

Første uge i November

Kære læsere.

Mandag gik vi direkte over i klassen efter morgensang. Der var nemlig rigtig dårligt vejr med regn og rusk og vi gad ikke lige blive alt for våde :) Vi havde derfor masser af tid til at lave dagens hjælper, hvor der var Ida, som hjalp med at lave dagens tavle. Vi tog udgangspunkt i bogstavet 'd' og det blev til hele 12 ord. Så flot! Efter pausen gik vi op i vores køkken, hvor temaet var 'dagens juice'. Vi fik snakket om de enkelte frugter og grøntsager, som vi købte i Fakta i sidste uge. Det blev til en god snak om ananans, æbler, agurker og gulerødder. Herefter gik vi igang med at gøre dem klar til at kommei Mettes medbragte juicer. Der blev hakket og skrællet i vildskab. Vi nåede lige at få det hele juicet inden frokost, så det kunne komme på køl indtil vi skulle smage det.

Over middag stod den på billedbanko i klassen og forskellige individuelle opgaver. Til sidst fik vi smagt den lækre (og sunde) juice. Uhm den smagte godt!

Tirsdag var det heldigvis tørvejr, så vi kunne gå morgentur igen. Vinden er kold nu, så det er rart med vanter og hue. Anna var dagens hjælper ovre i klassen, og vi arbejdede med bogstavet L. Det kom der mange ord ud af - 13 ialt. Sejt! Alle er blevet rigtig gode til at komme med forslag til ord. Bagefter startede vi med "den varme stol", hvor én elev sidder foran tavlen i stolen, mens kammeraterne fortæller, hvad eleven er særlig god til. Fredrik startede i "den varme stol". Senere var det Maria og Pelle, og tilsidst var det Annas tur. Næste gang bliver det Astrid og Idas tur, men det kunne vi ikke nå i dag. Der kom rigtig mange gode bud på, hvad de er gode til. Det var dejligt, både at være tilhører og komme med de gode bud, og det var også dejligt at sidde i "den varme stol".

Efter frokost spillede Astrid, Ida, Fredrik og Anna et lille madpakkespil. Pelle lavede krea, mens Maria arbejde med Paint. Anna fik også lavet opgaver, og Fredrik spillede bold i gymnastiksalen. Vi sluttede af med et afsnit af "Rosa fra Rouladegade". Hun laver sådan nogle flotte kager.

Onsdag  er botræningsdag. Over middag er der skolecafeer med kreacafe og musikcafe.

Torsdag morgen var der Åh Boogie boogie til morgensang og - heelt vildt - sprang Pelle -  for første gang i sin Limfjordsskoletid- ud på dansegulvet, det var Emilile, der fik Pelle med, og så var de i gang at boogie. - så skønt at se.

Køkkenlinjen har været så heldige, at vi kan komme til ridning ved Vilsted Søgaard hver torsdag formiddag indtil jul - så afsted det gik lige efter morgensang. Efter lidt frugt, mælk og vand var der 6 islandske heste klar til os, og ALLE elever kom i sadlen og fik den dejligste tur ud i naturen. Undervejs fik vi styr på alle hestenavnene - Frigg, Elva, Skuggi..så kan vi vist ikke huske flere i dag :D Vilsted Søgaard ligger utrolig skønt og betagende, så betagende at næsten alle elever var stumme på hele turen. Nøj nogle dygtige elever vi har på Køkkenlinjen - de kunne alle sammen sidde super godt i sadlen.

Nogle nåede også at hilse på Katten Mille og alle kaninerne inden vi kørte tilbage til skolen.

Månedens fællesspisning i Pyramiden var denne torsdag, og Heidi havde lavet noget super dejligt mad - hun forkælede os også med dessert - Ymerfromage med jordbærsauce.

Over middag var der kor og motion. Pelle og Fredrik var bl.a. i gymnastiksalen, og andre gik tur.

Fredag - svømning og ridefysioterapi. Godt man kan ride indenfor, når vejret er regnvejr. Til svømmeundervisning blev der igen taget svømmetider.

I ugebrevstimen var det Pelle alene i klassen, da pigerne jo er til ridefysioterapi på det tidspunkt og Fredrik holdt tidlig weekend. Vi kiggede billederne igennem og snakkede om de ting, vi har lavet i løbet af ugen. Dernæst snakkede vi om næste uge. Tirsdag bliver lidt anderledes, da vi skal med Skolen i Bio. Et koncept vi plejer at deltage i et par gange om året. Filmen vi skal se er en fantacyfilm der hedder Vildheksen. Den handler om en pige, der bliver til en heks - en god én af slagsen heldigvis. Der er mange katte og andre dyr med i filmen. Vi har set trailer til filmen og ser den igen mandag.

Vi håber I læsere synes det er hyggeligt med ugebrevsopdatering hver dag :)

God weekend fra eleverne - Pelle, Fredrik, Anna, Maria, Astrid og Ida på Køkkenlinjen og personalet Majken, Mette, Sabine og Anne-Louise

Ps. Husk at der er julekoncert med Limfjordsskolens kor i Løgstør Kirke d.12/12 kl.19.00 og efterfølgende kaffe/kage på skolen. Derudover er koret blevet inviteret til at give koncert i Overlade Kirke d.20/11 kl.19.00, og det har vi selvfølgelig sagt JA til. Alle er velkomne.