Ugebrev - uge 23 - Gruppe 207-06-2019 - 10:30

Valg, grundlovsdag og godt vejr

Halløj derude ved skærmene

Mandag og tirsdag har vi haft linjeundervisning

Kunst og Samfund startede mandagen med at samle affald på morgengåturen. Der var overraskende lidt at finde. Men det er jo dejligt for os alle og for naturen. Efter Ultra Nyt og pause kørte vi til en lokal kunstner, nemlig til Galleri Thrane i Næsby. De udstiller keramik, glas og sjove figurer i deres store have. Vi så også keramikværkstedet og udstillingen. Det var manden, der viste os rundt, og han var norsk, så det var spændende at prøve at snakke med og forstå en nordmand.

Tirsdag skulle vi gøre os klar til folketingsvalget. Mange prøvede at finde ud af, hvad man skulle stemme? - og det gjorde de ved at tage sig en valgtest. Så blev man klar over, hvilket parti  man er mest enig med. Enkelte gik ud og kiggede på valgplakater, for så at blive klar over, hvem man kan stemme på her i Løgstør.

Friluftslinjen:

Mandag og tirsdag er dagene gået med morgengåtur, praktisk arbejde i værkstedet, cykelrekorder, korsang og fodbold. Derudover har vi brugt tid på at forberede os til Folketingsvalget onsdag. Det er et vanskeligt emne, men mange elever ønsker at bruge deres stemmeret, hvilket selvfølgelig er helt naturligt.

Musiklinjen.

Da ugen jo stod i valgets tegn har vi på musiklinjen arbejdet med valget i formiddagsmodulerne. Udover at vi har sunget og danset som vi altid gør, så skulle vi også gennemgå valgtest og andre oplysende ting omkring valget. Vi skulle jo være klar til onsdag ….

Mandag over middag øvede vi de sange som vi skal synge på Sølund - om kun 7 dage….. Så derfor havde vi også fået mulighed for at få en ekstra korøvelse tirsdag over middag. Det blev en herlig korøvelse hvor vi fik sunget alle sangen og også fyret komfettirør af…. Vi glæder os meget og det bliver fedt at fyre den af dernede ..

Køkkenlinjen

På hold 1 har vi denne uge haft Afrika-tema. På studieturen var vi i Ree Park, og skulle om aftenen have lavet afrikansk the og afrikanske boller til aftens kaffe. Men da vi alle var meget trætte oven på den gode dag, besluttede vi at lave det, når vi var hjemme igen og ude på linjeundervisning. Mandag hørte vi om Masaierne og deres liv i Kenya. Det var Mette der underviste os, for hun har nemlig været dernede for mange år siden. Vi så også en masse ting - smykker, drikkedunke, skåle - som Mette har bragt med hjem.

Vi nåede også at tale om folketingsvalg. Der er meget af forholde sig til, men heldigvis har DR Ultra lavet en masse gode videoer, som forklarer hvad folketingsvalg egentlig er for noget.

Tirsdag blev brugt på at bage afrikanske boller (kogt i friture) og lave afrikansk te. Vi lavede det til hele skolens overlap og det faldt i god jord - Lækkert!

Onsdag var en speciel dag. Det var jo grundlovsdag og samtidig også valgdag. Til morgensang fejrede vi grundlovens 170 års fødselsdag, og herefter blev der lavet forberedelser til at vi skulle over og stemme til folketingsvalget. Efter at X'et var sat, var der fællesspisning i pyramiden, hvor vi spiste hjemmelavede ribbenssandwiches. Efter frokost så vi en mega sjov film i musiklokalet som afslutning på en anderledes men dejlig skoledag.

Torsdag var der botræning og boundervisning. Boundervisningsholdet var afsted til ridning på Vilsted Søgård, og det var en dejlig tur i det fantastiske vejr.

Fredag var svømme- og ridefys-dag. Svømmeholdet fik som altid svømmet og trænet i svømmehallen i Rønbjerg, afsluttende med muskelrelax i varmvandsbassinnet. Efter morgensang var vi til ugebrevstime, hvor vi selvfølgelig fik styr på ugebrevet - derudover fik vi afrundet vores forløb omkring den franske venskabsklasse for denne gang. De går nemlig meget snart på sommerferie i Frankrig. Vi fik desuden forberedt os på den kommende uge, som jo er anderledes pga. pinsen og selvfølgelig pga. torsdagen, som står på Festival i Sølund for alle eleverne i gruppe 2!

Vi ønsker jer alle en rigtig god weekend og en dejlig pinseferie. Vi ses igen til en ny "lille uge" på tirsdag.

Mange Hilsner

Elever og lærere i gruppe 2