Ugebrev - uge 15 - gruppe 312-04-2019 - 10:00

Påskeferien er lige om hjørnet!

I denne uge har vi lavet mange spændende ting:

Køkkenlinjen:

Hold 1. (Tilde, Marius, Maria og Ditte)

Mandag: Køkkenlinjens dygtige elever er ved at være færdige med at tage køkkenkørekortet. Vi brugte formiddagen på at gennemgå den viden og de forskellige færdigheder, de har lært - og det er ikke så lidt. Bagefter blev det hele skrevet ind i det fine kørekort, som blev printet - med billede og det hele - og lamineret.

Tirsdag: Marius og Ditte viste stolt deres køkkenkørekort til morgenmad. Efter morgengåtur gik vi i køkkenet og begyndte at lave boller i karry til studieturen. Der blev hakket gulerødder, blegselleri, æble og løg i store mængder, både til farsen og til sovsen. Der var mange elever, der gerne ville smage til, og både Maria og Marius godkendte det. Over middag lavede vi videre på opskrifterne, og vi fik igen besøg af Carl Emil. Han og Ditte valgte at gå en tur i solen. Ditte viste Carl Emil vores morgenrunde.

Hold 2 (Bastian, Oliver P og Niels)

Mandag: I dag skulle vi i gang med en ny ret, som eleverne selv har valgt. Valget endte på burger, så vi tog efter formiddagspausen ned i Fakta, hvor vi fik handlet burgerboller, oksekød og tilbehør. Bagefter gik turen op til køkkenet, hvor Bastian sørgede for at stege bøffer, Niels hakkede tomater og salat og Oliver sørgede for agurker og løg. Over middag stod den på gåtur i det dejlige solskinsvejr.

Tirsdag: hjalp linjen med i det store køkken hos Eva. Dette var sidste gang, da vi efter påskeferien går på loftet og laver mad, ligesom holdet også gør om mandagen. Her skal vi igen øve på nogle madretter, så vi kan lave dem på vores studietur, hvor planen er, at vi selv vil lave mad hver dag.

Friluftslinjen:

Mandag havde vi besøg af Jens, som skulle se hvad vi laver på friluftslinjen. Solen skinnede og fuglene pippede, så vi besluttede os for at lave frokost over bål. Der skulle laves ild og laves mad, så alle hjalp flittigt til. Vi sad i solen og spiste vores hjemmelavede bålmad og hyggede. Det er livet! Over middag var der forskellige aktiviteter på programmet. Nogle arbejdede i klassen og andre trænede til fodboldsstævnet om tirsdagen.
Tirsdag var det meste af holdet til fodboldturnering i Arden, så der var kun tre elever tilbage på linjen. Vi tog en tur til Aalborg, hvor vi bowlede og fik sandwich. Det var hyggeligt!

Kunst- og samfundslinjen har vi i denne uge været på virksomhedsbesøg hos Vester Thorup fiskebutik og filetfabrik. Vi fik en fin rundvisning og så hvordan de flår og renster de fisk, der kommer ind med kutterne på stranden. Vi kiggede på nogle af de flotte fisk og så hvordan rødspætter og torsk blev forvandlet til fiskefiletter. Vi købte rødspættefiletter og fiskefars med hjem, da vi skulle lave mad sammen på linjen tirsdag. Det viste sig, at eleverne var super dygtige og top motiverede for at lave mad. Menuen stod på fiskefrikadeller og ovnkartofler og rødspættefiletter med kartofler og persillesovs, begge dele med diverse tilbehør uhmm... :-)

Musiklinjen.

Vi har arbejdet med Samba
Vi har lavet vores trommer færdige
VI har dekoreret vores trommestikker
Vi har haft sangkvarter
Vi har snakket lidt om studieturen, hvilket vi fortsætter med efter påske
Vi har danset og sunget en del…. Det var fedt

Onsdag

Arbejdede vi videre med vores emne om fyrtøjet. Sidst gik vi i gang med at lave modeller af træet og byen fra fortællingen. Det fortsatte vi med denne onsdag, og det skrider virkelig fremad!

Torsdag

Stod den på botræning, hvor værelserne som altid fik en ordentlig omgang. Derefter var det tid til en tur i byen, hvor der blev købt ind til weekenden!

Fredag

Eftersom det var sidste svømmedag inden ferien, var der mulighed for at komme i badeland. Alle har kæmpet bravt for at opnå svømmemærker de sidste mange gange til svømning, så nu var det tid til velfortjent sjov i badelandet. Efter badeland var der afskedsreception for Jytte (pædagog) som går på pension. Der var god brunch, sang og feriestemning.

I ønskes alle en fantastisk påskeferie!

Mvh alle i gruppe 3

Nyheder <