Ugebrev - uge 19 - Gruppe 209-05-2018 - 10:00

En kort uge med masser af sol... og forbredelser til forældremødet :-)

Kære Alle,

Denne uge er den sidste med linjer før studieturen. I uge 20, 21 og 23 har vi gruppeundervisning både mandag, tirsdag og onsdag. Vi skal forberede og efterbehandle studieturen i disse uger.

På kost -og motionslinjen stod der på bålmad på programmet, så nogle drog til Fakta for at købe ind, mens andre starede bålet i den fantastiske sol. Menuen stod på grød til forret med hasselnødder og æbler. Dernæst var der spyd med kyllin, pølser og diverse grøntsager og fladbrød med hjemmekærnet smør - halvdelen smagt til med ramsløg. Til dessert var der rabarbergrød. Det smagte godt {#emotions_dlg.smile} Til gengæld var der også meget opvask.... men det følger jo med!

Tirsdag startede kost og motion med den sædvanlige løbetur. Sikke et vejr at slutte af med. I årets løb har vi efterhånden prøvet al slags vejr. Eleverne har aldrig klaget, men det bliver altså sjovere at komme ud i dejlig sol. Alle elever er blevet meget bedre til at løbe! Efter pausen med masser af koldt vand gik vi på sportspladsen med vores hjemmelavede flip flapper, der var fyldt op med aktiviteter og lege, så det var bare at komme i gang. Vi lavede ståtrold, kongespil, mave -og armbøjninger og andre lege. Efter frokost gik vi i klassen for at tale om, hvad vi har lavet hele året, og hvad der var bedst. En rigtig dejlig afslutning på en god linje{#emotions_dlg.cool}

På kunstlinjen har vi mandag og tirsdag fået færdiggjort vores projekt med glaskunst. Reliefferne er røget i glasovnen, så nu er vi spændte på resultatet efter brændingen. Vi gik også i gang med at male vores bænke - understellet er blevet malet med sort træbeskyttelse. Vi har ikke linjer igen førend uge 24, så brædderne til bænkene, som eleverne har dekoreret, må vente med at blive lakeret til den tid. Mandag over middag nåede vi en skøn cykeltur i solskinsvejret. Herligt!

Friluftslinjen har vi rigtig været ud og opleve i den her uge. Mandag havde vi en aftale med skoletjenesten i Randers Regnskov - temaet var regnskovens dyr. Vi så og rørte mangle forskellige slags specielle dyr - det var lige fra hvæsekakelakker til slanger. Derudover så vi bl.a. en skorpion og en fugleedderkop. På linjen er der masser af modige elever, som gerne ville hold og røre dyrene. Efter skoletjenesten var vi rundt i kuplerne - og hold op hvor var det varmt, når temperaturen udenfor også var ret høj...

Tirsdag havde vi en fiskeaftale med Jacob, som er pædagog i gruppe 3. Han fisker rigtig meget i sin fritid, og han havde derfor tilbudt os at tage med. Vi kørte til Tvebjerg sø i Aars, hvor alle mand fik en fiskestang. Vejret var igen super godt, og vi havde en rigtig hyggelig formiddag, hvor der blev fanget skaller og enkelte aborer. Fiskene kom dog ud i vandet igen, da de ikke var særlig store. Efter fisketuren kørte vi hjem til Lisbeth, hvor vi hyggede med madpakker og afslapning i solen.

Onsdag stod på forberedelser til forældreaftenen. Eleverne skulle forberede præsentationer af det de har arbejdet med de sidste mange uger. Der blev lavet power point og øvet fremlæggelse. Derudover skulle der forberedes et O-løb, som alle skulle deltage i. Nu var vi klar til en hyggelig eftermiddag, som eleverne havde glædet sig meget til.

Vi ønsker alle en dejlig Kristi Himmelfarts ferie!

Mvh Alle fra gruppe 2