Ugebrev - uge 10 - Gruppe 409-03-2018 - 10:30

Fortsat vinter og sne på Limfjordsskolen:)

Ugen startede med endnu mere af det fantastiske vintervejr, så vi havde godt med tøj på, da Kost og motionslinjen gik ned i byen for at handle. Dagens land var Italien, og vi skulle handle ind til lasagne og ruculasalat. Eleverne blev hurtigt fordelt i 4 grupper, så der kunne snittes og skrælles, laves kødsovs, bechamelsovs, salat og hjemmelavede pastaplader. Det blev en super lækker lasagne, så alle spiste rigtig meget. Efter pausen var det tid til opgaver, der handler om at måle temperaturen, så vi testede temperaturen i køleskab, fryser og mange andre steder.

Tirsdag tog Kost- og Motionslinjen på tur til Aars brydeklub. Her tog Henrik pænt i mod os. Han var vores brydetræner, som lærte os flere forskellige greb og kasteteknikker indenfor græsk romersk brydning. Det var både sjovt og hårdt, og både elever og personale fik lov til at kaste rundt med hinanden. Ingen kom til skade, og humøret var højt hele dagen. Det var en super, super fed dag på linjen! Tilbage på skolen efter frokost lavede vi forskellige faglige opgaver og havde afslapning.

Musiklinjen fortsatte mandag med at øve sammenspil, og vi er efterhånden gode til at ramme den samme rytme og slutte på samme tid;-) Tirsdag kørte hele musiklinjen i skolens busser ud for at hente nye ”trommer”. De er bare mega gode, og vi måtte selv vælge, hvilke vi ville have. Det var en rigtig fin tur, hvor vi fik hilst på Karsten som havde tønderne til salg og hans to søde hunde. På vej hjem kørte vi forbi Hadsund Kulturcenter, hvor vi havde fået lov til at spise vores formiddagsmad. Det var hyggeligt! Hjemme på skolen igen gik vi i gruppe 1, og spiste Heidis lækre kødgryde, ris og salat, som de havde gemt til os, fordi vi kom lidt senere. Bagefter kunne vi lige nå at prøve trommerne, og vi skiftedes til at spille sammen tre og tre. Det lød så godt, at vi aftalte at have dem med til morgensang om onsdagen og spille til en ”Stopdans”.

På Friluftslinjen besluttede vi os for, at vejret ikke måtte holde os tilbage fra friluftsoplevelser! Vi satte derfor emnet om dyr lidt på pause, og tog en tur i troldeskoven om mandagen. Sneen dalede ned og gjorde skoven flot! Vi havde selvfølgelig slæbt nogle kælke med, og der var mange gode bakker i skoven! Om tirsdagen var vejret bedre. Der var mildt og vindstille. Det betyder: Optimale forhold til at lave bål! Vi delte eleverne op i hold, hvor nogen skulle rydde bålstedet for sne, nogen skulle starte bål og de sidste skulle lave pandekagedej! Efter alle opgaver var løst, var der dømt hygge med at lave pandekager over bål!

Onsdag: Annika var tilbage efter nogle sygedage - dejligt at gruppen igen var komplet. Dagen startede med morgensang og kor, hvilket altid giver energi til resten af dagen. Inden frokost arbejdede vi med ultra Nyt og lavede skilte til værelsesdørene, da flere gerne vil have ro på værelset i bestemte perioder. Det blev også til en fælles samtale med Jakob, som boede i gruppen sidste år og nu bor i lejlighed i Frederikshavn. Efter frokost var det tid til at hoppe i træningstøjet og knokle hos Fys.

Torsdag: Det var tid til botræning og fuld fokus på oprydning og rengøring på værelser - en disciplin som pigerne efterhånden har rigtig godt styr på.

Fredag:  En dejlig uge blev afrundet med svømning og ugebrevstime. vEleverne kan i løbet af foråret tage svømmemærker, så vi er begyndt at tælle baner. Det er motiverende for de fleste elever. Det sidste kvarter i vandet bliver der leget og hygget i det varme bassin.

Bodel:

Lørdag tog vi til åbningen af Vesthimmerlands Kulturuge, på erhvervsskolene i Års. Ålborg Symfoniorkester spillede først i små ensembler rundt omkring på skolen mellem mejetærskere, svejseapparater og høvlebænke. Derefter var der slutkoncert med hele orkestret, de spillede forskellige populærklassiske stykker, samt dele fra filmmusik bla. Harry Potter. Det var en stor oplevelse.

Søndag var vi en tur på stranden og samle muslingeskaller til et kreativt projekt som vores studerende Michelle har igang sat. Muslinge skallerne blev vasket, tørret og malet, på onsdag skal vi arbejde videre med projektet.

Mandag var næsten alle uden for og bygge snemænd og der blev nu også smidt lidt med snebolde. Der var vist også enkelte der fik en vasker eller to, dejligt med snevejr.  Tirsdag er nu gruppe 4 dag og eleverne skiftes til at bestemme programmet for dagen. I tirsdags var det Josefine der havde besluttet at vi til aften skulle have salat med oksekød, en big mac salat som alle var meget begejstret for. Om aftenen syntes Josefine at vi skulle gå en tur i mørket, så vi måtte have vores refleks veste på.

Onsdag stod på svømning i Rønbjerg, dejligt at de har lukket op igen. Vi fik afslutte vores strandskal projekt, det er blevet til et flot kunstværk.  Torsdag var der botræning på værelserne og i gruppens fælles lokaler. Fælleslokalerne skal støvsuges og så skal gulvet også vaskes. Eftermiddagen stod på gymnastik og floorball og om aftenen var der afslapning for nogen elever, besøg til aftensmad og kæreste tid.

Vi ønsker jer alle en god weekend, søndag er det Lotte der tager imod i gruppen.

Mange hilsner elever og personale i gruppe 4