Ugebrev - uge 10 - Gruppe 209-03-2018 - 10:30

Endnu en uge med vinter, frost og kulde  . . Eleverne er seje og trodser vintervejret!!

Kære Forældre.

BODEL:

Så er uge 10 ved at nå sin ende. Ugens vintervejr er blevet nydt til fulde af de unge mennesker. Fredag aften stod den blandt andet på kælketur og en anden aften blev der hygget med sneboldkrig og bygning af snemænd på tværs af grupperne. Lørdag kørte weekendholdet en tur til Aalborg og besøgte Utzon centeret. Her var vi første inde og se en på nogle forskellige ting: Blandt andet en ambulance lavet af over 200.000 legoklodser og nogle store billeder. Herefter gik vi ind i et andet rum, hvor der var ufatteligt mange legoklodser. Rummet kalder Utzon centeret pt. for "Mars city". Her kunne man være med til at forme "Mars city" - en fremtidsby, ved at bygge sine egne fremtidsbygninger i lego. Derudover kunne der også prøves virtual reality.

I løbet af ugen er vi så småt ved at have pyntet op til påske. Eleverne har hygget sig med, at klippe påskekyllinger og male flamingoæg. Derudover har den som vanligt stået på svøming i Rønbjerg, Onsdagsmøde, gymnastik samt hockey.

SKOLE:

I denne uge har vintervejret igen udfordret os! Eleverne er blevet gode til at iklæde sig varmt tøj til morgengåturen, samt de udendørs aktiviteter der foregår i undervisningen.

Vi havde godt med tøj på, da Kost og motionslinjen gik ned i byen for at handle. Dagens land var Italien, og vi skulle handle ind til lasagne og ruculasalat. Eleverne blev hurtigt fordelt i 4 grupper, så der kunne snittes og skrælles, laves kødsovs, bechamelsovs, salat og hjemmelavede pastaplader. Det blev en super lækker lasagne, så alle spiste rigtig meget. Efter pausen var det tid til opgaver, der handler om at måle temperaturen, så vi testede temperaturen i køleskab, fryser og mange andre steder.

Tirsdag tog Kost- og Motionslinjen på tur til Aars brydeklub. Her tog Henrik pænt i mod os. Han var vores brydetræner, som lærte os flere forskellige greb og kasteteknikker indenfor græsk romersk brydning. Det var både sjovt og hårdt, og både elever og personale fik lov til at kaste rundt med hinanden. Ingen kom til skade, og humøret var højt hele dagen. Det var en super, super fed dag på linjen! Tilbage på skolen efter frokost lavede vi forskellige faglige opgaver og havde afslapning.

Friluftslinjen besluttede vi os for, at vejret ikke måtte holde os tilbage fra friluftsoplevelser! Vi satte derfor emnet om dyr lidt på pause, og tog en tur i troldeskoven om mandagen. Sneen dalede ned og gjorde skoven flot! Vi havde selvfølgelig slæbt nogle kælke med, og der var mange gode bakker i skoven! Om tirsdagen var vejret bedre. Der var mildt og vindstille. Det betyder: Optimale forhold til at lave bål! Vi delte eleverne op i hold, hvor nogen skulle rydde bålstedet for sne, nogen skulle starte bål og de sidste skulle lave pandekagedej! Efter alle opgaver var løst, var der dømt hygge med at lave pandekager over bål!

Kunst og håndværkslinjen arbejder vi videre med "uldaktiviteter" - i denne uge startede vi med fremstilling af islandske får og der kommer sikkert flere til :-) Flere elever valgte at filte endnu et billede. Sideløbende med filtningen arbejder eleverne også med bænkene, som vi skal have lave færdige i løbet af foråret . . der mangler efterhånden ikke mange brædder :-)

Musiklinjen fortsatte mandag med at øve sammenspil, og vi er efterhånden gode til at ramme den samme rytme og slutte på samme tid;-) Tirsdag kørte hele musiklinjen i skolens busser ud for at hente nye ”trommer”. De er bare mega gode, og vi måtte selv vælge, hvilke vi ville have. Det var en rigtig fin tur, hvor vi fik hilst på Karsten som havde tønderne til salg og hans to søde hunde. På vej hjem kørte vi forbi Hadsund Kulturcenter, hvor vi havde fået lov til at spise vores formiddagsmad. Det var hyggeligt! Hjemme på skolen igen gik vi i gruppe 1, og spiste Heidis lækre kødgryde, ris og salat, som de havde gemt til os, fordi vi kom lidt senere. Bagefter kunne vi lige nå at prøve trommerne, og vi skiftedes til at spille sammen tre og tre. Det lød så godt, at vi aftalte at have dem med til morgensang om onsdagen og spille til en ”Stopdans”.

Onsdag startede skoledagen for alle elever med enten kor eller gåtur  . . og begge grupper fik godt gang i kroppen:-)

Efter 10-pausen samledes hele Gr. 2 i kunstlokalet, hvor vi startede med at lytte til fortællingen om Erik den Rødes Saga. Vi hørte hvordan mange norske vikingebønder måtte flygte til Island, omkring år 950, væk fra den krigeriske Kong Harald af Norge. Erik den Rødes far Torvald sejlede mod vest med kone, børn trælle og dyr og nåede Islands kyst, hvor det første syn var isen og sneen. I det nordlige Island fandt han sin første boplads. Erik den Røde var omkring 15 år dengang. Eleverne har fremstillet landkort, personer, dyr og skibe for at illustrere Erik den Rødes rejse. Der var høj aktivitet fra alle elever i klassen.

Over middag delte vi os på to mindre skolehold. Vi fik frisk luft på gåben og på cykel og sluttede i klassen med tegneopgaver.

Torsdag var der botræning og boundervisning - - de elever der er på skoleholdet startede med at skifte sengetøj. Herefter blev det varme tøj fundet frem, da de skulle afsted til Vildsted Søgård for at ride.

Fredag var vi til svømning i Rønbjerg. Eleverne kan i løbet af foråret tage svømmemærker, så vi er begyndt at tælle baner. Det er motiverende for de fleste elever. Det sidste kvarter i vandet bliver der leget og hygget i det varme bassin.

Søndag er det Jytte og Maria som tager imod på skolen

Vi ønsker jer en rigtig god weekend.

Mange hilsener Gruppe 2