Ugebrev - uge 10 - Gruppe 309-03-2018 - 08:30

Mere sne...

Skole:

Ugen startede med endnu mere af det fantastiske vintervejr, så vi havde godt med tøj på, da Kost og motionslinjen gik ned i byen for at handle. Dagens land var Italien, og vi skulle handle ind til lasagne og ruculasalat. Eleverne blev hurtigt fordelt i 4 grupper, så der kunne snittes og skrælles, laves kødsovs, bechamelsovs, salat og hjemmelavede pastaplader. Det blev en super lækker lasagne, så alle spiste rigtig meget. Efter pausen var det tid til opgaver, der handler om at måle temperaturen, så vi testede temperaturen i køleskab, fryser og mange andre steder.

Tirsdag tog Kost- og Motionslinjen på tur til Aars brydeklub. Her tog Henrik pænt i mod os. Han var vores brydetræner, som lærte os flere forskellige greb og kasteteknikker indenfor græsk romersk brydning. Det var både sjovt og hårdt, og både elever og personale fik lov til at kaste rundt med hinanden. Ingen kom til skade, og humøret var højt hele dagen. Det var en super, super fed dag på linjen! Tilbage på skolen efter frokost lavede vi forskellige faglige opgaver og havde afslapning.

Musiklinjen fortsatte mandag med at øve sammenspil, og vi er efterhånden gode til at ramme den samme rytme og slutte på samme tid;-) Tirsdag kørte hele musiklinjen i skolens busser ud for at hente nye ”trommer”. De er bare mega gode, og vi måtte selv vælge, hvilke vi ville have. Det var en rigtig fin tur, hvor vi fik hilst på Karsten som havde tønderne til salg og hans to søde hunde. På vej hjem kørte vi forbi Hadsund Kulturcenter, hvor vi havde fået lov til at spise vores formiddagsmad. Det var hyggeligt! Hjemme på skolen igen gik vi i gruppe 1, og spiste Heidis lækre kødgryde, ris og salat, som de havde gemt til os, fordi vi kom lidt senere. Bagefter kunne vi lige nå at prøve trommerne, og vi skiftedes til at spille sammen tre og tre. Det lød så godt, at vi aftalte at have dem med til morgensang om onsdagen og spille til en ”Stopdans”.

Kunstlinjen havde i denne uge både gang i filtenålene igen og i vores bænkeprojekt, så der har været nok at se til. Mathias var heldigvis tilbage på holdet, så han fik lavet først en skitse af et en islandsk vulkan i udbrud og siden begyndt at filte billedet med nålene. Andre elever kom i gang med at lave små snuttede islandske får - i næste uge vil vi sørge for at fårene får nogle lam! Og som skrevet, var der også nogle på linjen, der havde gang i at designe og male brædder til vores flotte bænk.

Alt i alt nogle meget produktive dage på kunstlinen. I næste uge fortsætter vi, hvor vi slap.

På Friluftslinjen besluttede vi os for, at vejret ikke måtte holde os tilbage fra friluftsoplevelser! Vi satte derfor emnet om dyr lidt på pause, og tog en tur i troldeskoven om mandagen. Sneen dalede ned og gjorde skoven flot! Vi havde selvfølgelig slæbt nogle kælke med, og der var mange gode bakker i skoven! Om tirsdagen var vejret bedre. Der var mildt og vindstille. Det betyder: Optimale forhold til at lave bål! Vi delte eleverne op i hold, hvor nogen skulle rydde bålstedet for sne, nogen skulle starte bål og de sidste skulle lave pandekagedej! Efter alle opgaver var løst, var der dømt hygge med at lave pandekager over bål!

Onsdag var der "gang i den" fra morgenstunden med stopdans til calypso-rytmer fra musiklinjen, som spillede på de nye trommer. Sikke en fest!! Bagefter var der kor/gåtur, og så mødtes vi i klassen til gruppe 3 undervisning. Vi fortsatte vores emne om Norden - fik lavet et stort kort over Island og fik arbejdet i små grupper på computer med hvert vores nordiske land. Over middag var der læseværksted, fysioterapi og gåtur, som eleverne kunne vælge sig på.

Torsdag. Boundervisning med drengene. Gåturen blev i dag til sneboldkamp. Efter pausen i klassen var vi klar til at arbejde med penge. Vi skulle finde priser på personlige ting fra Matas - vi fandt priserne på hjemmesiden. Bagefter skulle vi vælge, hvordan man kunne betale -dvs. finde mønter eller sedler til den valgte pris. Nogle skulle regne ud, hvor meget de skulle have tilbage i byttepenge. Over middag gik de der skulle købe ind ned i byen. Tilbage på skolen blev der pakket svømmetasker.

Fredag var vi til svømning i Rønbjerg. Eleverne kan i løbet af foråret tage svømmemærker, så vi er begyndt at tælle baner. Det er motiverende for de fleste elever. Det sidste kvarter i vandet bliver der leget og hygget i det varme bassin. Efter morgensang var der Ultranyt og ugebrev i klassen.

Næste uge byder på det sædvanlige program.

Rigtig god weekend til alle.

Bodel:

Lørdag: Var vi kreative og klippede påsketynt til bodelen, så nu har vi en masse fint pynt til at hænger i vores vinduer. Om aftenen fik vi flæskesteg med det hele, og senere så vi Talent i fællesstuen.

Søndag: Var der nogle elever der var ude at gå en tur i det fine vintervejr. Andre elever blev tilbage for at se film og slappe af.

Mandag: spillede vi forkellige Spil og var kreative med perler og karton. Om aftenen var der nogle elever, der var ude at bygge en kæmpe snemand med de andre grupper. Efterfølgende var der badehotellet i fjernsynet, som vi så mens vi spiste varme boller.

Tirsdag: lavede vi en spil aften, hvor eleverne spillede forsk. spil i løbet af aftenen.

Onsdag: Var der mange elever, der var en tur i badeland.

Torsdag: Var der tilbud om Floorball og gymnastik

Fredag: så sender vi pigerne hjem på weekend, mens drengene bliver tilbage. I aften skal vi hygge os med at se xfactor og fredagsslik.

På søndag står Karen og Søren klar til at modtage de nyankomne elever.

Rigtig god weekend fra gr. 3

Nyheder <