Ugebrev - uge 2 - Gruppe 212-01-2018 - 10:17

GOD STIL ONLINE!!

Kære forældre.

BODEL

Så har hverdagen atter meldt sin ankomst og alle elever er kommet godt tilbage på skolen, i skønt humør. Denne uge er gået stille og roligt, da det jo altid er en omvæltning at starte op igen efter en dejlig ferie.

Mandag holdt gruppen fødselsdag for Simon med sang og lagkage. Han blev 18 år fredagen før, så det skulle selvfølgelig fejres!

Aftenskolen om tirsdagen samt hockey og gymnastik om torsdagen er startet op igen. Det samme er vores onsdagsmøder, hvor det var tid til at uddele nye pligter samt at ændre lidt på bordplanen til spisesituationerne. Der var ingen frivillig svømning onsdag, da badelandet i Rønjerg har lukket frem til d. 8/2. Derudover er ugen gået med afslapning og hygge på værelserne, alene og sammen med kammerater og i fælles arealerne på tværs af grupperne. På mandag starter FDF igen, for dem der skulle have lyst til det.

SKOLE

Efter en dejlig lang juleferie er vi igen i fuld sving i skolen :-) Eleverne var dejligt udhvilede og klar til at komme i skole, da vi mødte dem mandag morgen til morgenmødet i Gruppe 2.

I denne uge har vi mandag, tirsdag og onsdag haft fælles emneuge, hvor overskriften har været "God stil online". Der er derfor blevet arbejdet på tværs af grupperne og linjerne, og eleverne har været inddelt i fire forskellige hold, som hver især har arbejdet med emnet på forskellig vis. Der er bl.a. blevet arbejdet med temaerne "Elektronik og adfærd" og "Kommunikation på nettet". Derudover har vi arbejdet med cases og lavet små rollespil, som blev fremvist fredag til morgensang. Hold 2 har  bl.a. lavet "8 Gode Råd" til God stil online!! En anderledes uge med et spændende og relevant indhold.

Musiklinjen mødtes mandag over middag til en aktiv omgang ”musik og bevægelse”.  Nu havde vi siddet ned til det meste af dagen til ”God stil online”, så vi trængte til at bevæge os. Vi lærte bl.a. en ”rap-battle” hvor pigerne skulle synge mod drengene og omvendt… ”Vi’ de seje piger, hør’ nu hva vi siger…” Og ”Vi de seje drenge, hør hvor vi kan synge…”. Det var sjovt sådan at ”spille op til hinanden”. Tirsdag var vi meget trætte efter en koncentreret formiddag med God stil online, så der sang/dansede vi nogle sange fra mappen og lavede afspænding resten af tiden.

Kunstlinjen forsatte mandag og tirsdag over middag med at male videre på vores bænke. Den ene bænk er stort set færdig og bliver rigtig flot, synes vi :-)

På linjen har vi fået en "ny" elev, som skal arbejde sammen med os. Det er Steffen fra projektværkstedet, som er meget dygtig og kreativ. Vi ønsker ham velkommen og håber han kan hygge sig sammen med de unge mennesker :-)

Onsdag over middag arbejdede eleverne med dansk og matematikfaglige opgaver på det lille og store skolehold. Det synes de godt om. Her arbejder eleverne individuelt, hvilket de nyder ind i mellem.

Torsdag havde Kasper, Mikkel, Cecilie, Sasha og Astrid bo-undervisning i skolen, hvor de arbejdede med hygiejne. Vi snakkede om alt fra tandbørstning, til at vaske sig ordentligt, og fra lus til sengemider (husstøvmider). Vi fandt billeder af de forskellige emner, som skal munde ud i, at vi laver vores eget "hygiejnespil". Det bliver super godt

Fredag var eleverne i Rønbjerg til svømmeundervisning. Snart skal vi til svømmestævne i Aars (d.6/2) så nu skal der trænes udholdenhed og kondition, så vi kan hive nogle medaljer med hjem denne dag :-)

Tirsdag i næste uge skal  alle elever Med skolen i biografen. Denne gang går turen til Nordkraft i Aalborg, hvor de skal se filmen På toppen af verden. Michelle og Kasper skal i praktik på Beskyttet værksted i Løgstør fra mandag til torsdag, vi ønsker dem held og lykke med det.

Vi ønske jer alle en rigtig god weekend.

Mange nytårshilsener fra Gruppe 2