<

Ugebrev - uge 48 - Gruppe 301-12-2017 - 10:30

Afslutning med Klaus

Kære allesammen,

 

Kost og motionslinjen startede med at gå i rast trav til Fakta for at handle til dagens mad; drageblod (juice med gulerod, rødbede, æbler, appelsin og citron), grønkålschips, og fuldkornspandekager med kålfyld og kylling). Det gik hurtigt. Eleverne er blevet hurtige til at træffe alle de forskellige beslutninger, der er i en handlesituation. Det gik også rigtig godt med at lave maden. Der er fuld gang i køkkenet. Nå r vi står og laver maden får vi tit besøg af nogle, der blot kommer for at dufte og se, hvad vi laver.Vi spiste maden i pyramiden, og den var meget lækker og mættende. Efter pausen skulle vi selvfølgelig ryde helt op og vaske op. Derefter gik nogle elever med Jesper i gymnastiksalen for at spille hocky, mens resten blev i klassen og spillede spil om sunde og usende madvarer.

Tirsdag var vi igen hoppet i løbetøjet, og vi startede dagen med en frisk morgenløbetur. Efter formiddagspausen gik vi i gymnastiksalen, hvor vi skulle lave vores træning. Denne gang havde vi særligt meget fokus på at træne vores kropsbalance, så i dagens anledning foregik det meste af træningen på nogle store medicinbolde. Det var både sjovt og udfordrende. Over middag skulle vi lave individuelle faglige opgaver, men der blev også tid til en omgang bold for nogle af drengene, der stadig have lidt energi tilbage. Dagen sluttede vi af med at gå i bad, inden vi tog til overlap.

 

Kunst og håndværk arbejder eleverne videre med at male brædder til de bænke, vi er ved at fremstille. Eleverne arbejder med knytning og fremstiller armbånd og nøgleringe, det er et stort hit. Rikke, som er støtte i klassen, lærte os at folde æsker af papir. Vi havde også travlt med at lave en lille afskedsgave til Klaus. Tirsdag over middag arbejdede eleverne med faglige opgaver. Vi sluttede dagen med Dig, Mig og Fællesskabet. 

 

Friluftlinjen havde en stille og rolig mandag. Vi startede med at samle affald på morgengåturen, og om formiddagen tog vi på biblioteket for at låne en masse natur - og dyrebøger. Over middag blev der handlet ind til tirsdagens tur og arbejdet med opgaver i klassen.

Tirsdag tog vi på tur til Store Økssø i Rold skov. Her gik vi en dejlig frisk tur rundt om søen og nød naturen. Herefter var det tid til smør-selv frokost i skoven. Efter an masse frisk luft kørte vi retur til Limfjordsskolen.  

 

Musiklinjen har gjort emnet omkring musicalen Rockulven færdigt, og nu er vi SÅ klar til at se forestillingen torsdag aften. Uhhhh (ulvehyl)…hvor vi glæder os! Derudover har vi begge dage haft øvning til julekoncerten d.7/12 på programmet. Musiklinjens elever skal fremføre en julesang med trommer, sang og bjælder til koncerten, så der skal øves meget. Det bliver spændende og vi glæder os!

 

Onsdag stod dagen først på Kor for ca.halvdelen af gruppe 3. Resten var ude at gå morgenrunden. Simon har om onsdagen fået en formiddagstjans i køkkenet hos Heidi, så han arbejder derude lige efter morgensang.

I formiddagsmodulet arbejdede vi videre med Dig, Mig og Fællesskabet. Emnet for dagen var Hvad man havde lyst til at lave i fritiden med kammeraterne. Ideerne var mange, og der blev skrevet ned på papir og skrevet op på tavlen. Mange havde faktisk lyst til at lave det samme, så nu er der banet vej for gode stunder i fritiden.

Over middag havde vi fagligt værksted og sangværksted. Et par af drengene var inviteret ind til Gr.1 for at spille Wii. Dagen sluttede i gruppen med overlap.

 

Torsdag var en kort skoledag og botræningsdag. Allerede kl. 11 skulle hele skolen samles i Pyramiden, hvor vi skulle sige farvel med maner til Klaus, som havde sidste arbejdsdag. Alle elever havde lavet et lille kort eller tegning til Klaus, hvorpå de havde skrevet en hilsen han kunne få med på vejen. Kunstlinjen fik også overrakt det skriveunderlag til ham, de havde lavet. Derefter var der fælles frokost. Ole havde hentet en helt masse pizzaer nede i byen, så det var den helt store fest :) 

 

Fredag var ikke helt som den plejer at være. Kor og musiklinjen rykkede ned i kirken kl.9-11-30. for at forberede næste uges julekoncert. Det betød, at det var en meget lille flok, der skulle til Rønbjerg og svømme. Man må sige at de fik plads nok derude :)

Det var også en lille flok til ugebrevstimen, hvor vi fik en god snak om de forskellige tv- julekalendere man kan følge med i hver dag i december måned. Vi så lidt reklame fra de forskellige. Vi nåede også at se og snakke om Ultranyt og læse ugebrev.

I næste uge er det så Julekoncerten i Løgstør Kirke torsdag aften, der er ugens højdepunkt for de fleste. Der er flere af eleverne fra gr.3 der ikke er med i koret, men derfor må de elever og selvfølglig også forældrene til de elever gerne komme og høre koncerten. Eleverne der ikke er med i kor følges ned i Kirken med pædagogerne. Efter koncerten er der julekaffe og småkager i grupperne, som forældrene er mere end velkomne til. Man skal bare lige melde sig til i gruppen :)

 

Bodel:

Lørdag: Stod pigerne tidligt op, da de havde en lang dag foran sig til at få ordnet årets julegaveindkøb. Pigerne hyggede sig rigtig med hinanden, mens der blev spekuleret på, hvilke julegaver, der var helt perfekte til familie, venner, kærester mm. Selvom der var mange mennesker, var pigerne gode til at tage julegaveindkøbet i deres eget tempo. Der var også tid til at kigge på den flotte juleudstilling, som er opstillet lige midt i storcenteret.

Vi sluttede eftermiddagen af med en tur til Jensens Bøfhus, hvor pigerne fik noget rigtig lækkert mad. Alle var godt trætte efter en lang dag i storcenteret, og brugte derfor resten af aftenen på at slappe af med hinanden. Der blev set fjernsyn, mens de allesammen tøse-hyggede med fodbad og håropsætnig. 

Søndag: Var der mange elever, der valgte at sove længe. Efterfølgende stod de op til en lækker brunch med rundstykker, juice osv. Nogle piger valgte derefter at slappe af med film, mens andre havde brug for lidt alene-tid på eget værelse. Om aftenen kom drengene tilbage, og sammen var fik vi et lækkert måltid mad.

Mandag: Nu nærmer julen sig for alvor, og vi gik derfor i gang med at pynte til jul. Vi havde en flittig elev, som var meget god til at hjælpe med at hænge pynte-gran i loftet, mens andre var gode til at vurdere, hvor de fine nisser skulle stå. Vores stue er efterfølgende blevet rigtig fin, og vi glæder os nu for alvor til jul, selvom mange elever er tyvstartet for længe siden.

Om aftenen holdte vi mandags-møde, hvor der blev åbnet breve, og snakket om den kommende tid vi går i møde. Eleverne sluttede aftenen af med at hente deres vasketøj, inden de gik ned til dem selv.

Tirsdag: Tog vi i aftenskole, sammen med mange andre elever fra Limfjordsskolen. Eleverne hyggede sig på deres respektive hold, og var godt trætte, da de kom tilbage efter en lang dag.

Idag havde vi desuden også besøg af vores nye studerende, Søren, som skal være her det næste halve år. Vi glæder os meget til at lære ham at kende. 

Onsdag: Var der tilbud om badeland, for alle vores vand-glade elever. Nogle valgte dog at blive tilbage, hvor de hjalp med at lave aftensmad til de elever, der kom tilbage fra badeland.

Torsdag: Havde David fødselsdag, og blev 18 år gammel. Det fejrede vi med fødselsdagssange, lagkage og pizza, som blev spist i forbindelse med vores afskedsreception for Klaus. Om aftenen tog David og en anden elev med i Teater med musik-linjen, hvor de skulle se Rockulven og de 7 gedekid, hvor de samtidig skulle have rundvisning og se kostumer. De fortæller begge, at de havde haft en rigtig hyggelig tur. Et andet hold elever tog afsted til klub Griff i Aalborg, som nogle elever tidligere har gået til. I Klub Griff blev der hygget med dans, musik og snak med en masse bekendte fra klubben. Den sidste del elever havde tilbud om at tage til hockey og gymnastik, hvilket mange også valgte. Så alt i alt en meget oplevelsesrig dag, med nogle trætte elever der først kom hjem kl 22, og gik direkte i seng.

Fredag: Så er det endelig blevet 1. december. Vi har tændt lys i vores kalenderlys, så vi lige så stille kan begynde at tælle ned til juleaften. Idag er det pigernes tur til at blive sendt på weekend, mens drengene bliver tilbage. Iaften skal vi hygge os med hjemmelavet pizza, mens vi ser julekalender på 2 kanaler.

På søndag står Maria, Jette og Kanina klar til at modtage de elever, der har været hjemme på weekend. 

Rigtig god weekend og 1. søndag i advent, når vi når dertil på søndag.

Hilsen gruppe 3 og lærerne.

Nyheder <