Ugebrev - uge 40 - gruppe 3.06-10-2017 - 10:30

Efterår og cyklistprøve

Kære Alle

Skoledel

Første mandag i oktober startede meget regnfuldt, så efter morgensang i klædte vi os i alt regntøjet og gik vores morgentur. Det virkede heldigvis godt at komme ud i regnen, så den stoppede, og det klarede op. Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi da sagtens kunne cykle efter formiddagspausen, så alle hentede cykelhjelme og gjorde sig klar. MEN så kom regnen igen, og denne gang turde vi ikke udfordre den, så vi tog regntøjet af og gik i gymnastiksalen. Der lavede vi gymnastik, og eleverne var rigtig gode! Der var grin og sved, så det var så dejligt.

Efter middagsmaden fordelte vi os i værkstederne, og gav den gas der; både i læseværksted med fuld koncentration,  i sans og musik og i rytmeværkstedet.

Tirsdag var helt særlig for nogle af eleverne, for efter morgensang drog Philip, David, Katrine, Olivia og Simon til Aalborg for af besøge AaB. De skulle høre om, hvordan det er at være fodboldboldspiller, og de mødte også mange af spillerne og fik deres autografer. Vi andre holdte skansen på skolen, hvor det heldigvis lykkedes os at prøve cykelbanen i mellem regnbyerne, så vi er helt klar til cyklistprøven onsdag. Efter frokost spillede vi vendespil med bogstaver. Elverne var rigtig gode til at danne mange forskellige ord udfra forbogstavet til hver brik.

Onsdag var dagen for CYKLIST-PRØVEN og besøg af Lars-betjent. Vi sang ”Jeg er så glad for min cykel” til morgensang, og bagefter fortalte Lars-betjent om de forskellige cykelregler, der er f.eks. at man skal huske at give tegn i trafikken, hvis man vil dreje til højre el. venstre eller stoppe, at der skal være cykellygter og reflekser på cyklen, og at man skal huske at bruge cykelhjelm. Så startede cyklistprøven for de forskellige grupper - grp. 3 skulle på kl.11 - liiige da det begyndte at øse pøse regne!! Sikke en tur - rundt på cykelbanen og bagefter ”morgen-gåturen” rundt, mens Lars-betjent holdt skarpt øje med os i svingene. Vi var plaskvåde, men glade og stolte, og heldigvis fik eleverne meget ros. Bagefter mødtes vi alle til bevisoverrækkelse i Pyramiden.

Over middag skulle lærerne og pædagogerne til møde sammen, og gruppe 3 eleverne blev fordelt på hold efter ønske. Der var Kunst, Gymnastik og Film.

Torsdag var der Bo-undervisning for drengene. Vi startede ud med at skifte sengetøj. Herefter gik vi i klassen for at høre Nyhederne. Efter pausen i skolen øvede vi at lægge sengetøj på. Bastian ville gerne øve det og vise det for de andre. Bagefter begyndte vi at arbejde med penge. Vi havde lånt nogle rigtige penge, som vi skulle lære at kende. Nogle af eleverne kunne lægge pengene i den rigtige rækkefølge efter størrelse. Og der var sandelig store penge på bordet. Vi sluttede af med at spille Penge-Banko, og eleverne var gode til at kende pengene. Inden frokost fik vi aftalt, hvad der skulle handles ind efter pausen. Turen gik først i banken, for der skulle jo hæves lommepenge til efterårsferien og købes inden til weekenden. Det var en god bo-undervisning med alle drengene.

Fredag er der ikke meget nyt at skrive om, for vi har det samme program de fleste fredage. Denne fredag var det i smukt efterårsvejr at busserne kørte mod Rønbjerg. I ugebrevstimen så vi Ultranyt og læste ugebrev. Næste uge byder ikke på usædvanlige dage - det eneste usædvanlige er, at det er sidste uge inden efterårsferien, og derfor er der badeland i Rønbjerg til svømning om fredagen :)

GOD WEEKEND fra elever og lærere i gr.3.

Bodel

Fredag: Efter drengene var taget hjem, blev pigerne og en enkelt dreng tilbage på Limfjordsskolen og hyggede sig med nybagte småkager og "Vild med dans" i fjernsynet.

Lørdag: Lørdag blev der lavet æblekage, hvilket var noget der passede eleverne rigtig godt. Om aftenen tog vi til Aalborg, hvor vi besøgte restaurent Sanya. Her var der mange af pigerne, der valgte den store ta' selv menu, hvor de fik nogle nye og spændende madoplevelser. Flere af pigerne havde valgt, at de gerne ville sove sammen med andre piger fra skolen, så der blev derfor snakket tøsesnak og hygget på værelserne.

Søndag: Søndag var der mange der valgte at sove længe. Da pigerne stod op, blev der morgenhygget i fællesstuen med varme rundstykker. Op af formiddagen havde pigerne besøg af en masse elever fra de andre grupper, som kom forbi til håropsætning, et spil Uno og en god snak. Om eftermiddagen blev der afholdt fælles filmhygge, hvor eleverne så "Madagaskar" sammen med de andre grupper. Om aftenen var der nogle af eleverne, der hjalp med at lave aftensmad, som bestod af Kylling i karry med en masse lækkert tilbehør.

Mandag: Var der mange elever, som hyggede sig på tværs af grupperne. De var desuden gode til at hente deres vasketøj i vaskerummet, og ligge det pænt på plads.

Tirsdag: Tirsdag havde vi en flok trætte elever tilbage på Limfjordsskolen, som slappede af efter en tur til Aab om dagen.

Onsdag: Var der mange elever der tog en tur til svømning, mens andre blev hjemme for at slappe af efter en lang dag i skolen. Om aftenen så vi "den store bagedyst" som netop lige er begyndt igen. Mange elever fortæller, at de glæder sig til næste uge, hvor der kommer en nyt program af "Den store bagedyst".

Torsdag: Havde pigerne botræning, hvor der blev ryddet op, gjort rent, hævet penge og handlet ind til weekenden. Om aftenen blev der som vanligt arrangeret fodbold og gymnastik. Mange elever fra gruppen deltog i aktiviteterne, og var rigtig trætte da de kom hjem.

Fredag: Er det tid til at sende pigerne retur på weekend, mens drengene bliver tilbage på Limfjordsskolen.

Søndag: Står Alex og Marco klar til at tage imod de nyankomne elever, der kommer tilbage fra weekend.

God weekend fra gruppe 3

Nyheder <